Léto je za dveřmi, teploty už stoupají, slunce svítí mnohem zářivěji než před měsícem, obloha je na pohled nádherná. Určitě už máte představu, kam vyrazíte s rodinou a co podniknete s přáteli. Přesto však v létě musíme řešit i trochu nepříjemné věci – například jak uchovávat jídlo chladné a čerstvé, když je venku opravdu horko a vy si přesto chcete užít piknik na pláži.
Pokud patříte mezi ty starostlivé, kteří se chtějí ujistit, že jejich léto bude perfektní, vyzkoušejte tyto letní triky!
• Okamžitě vychlazené víno. Víno dodá vaší letní párty decentnost. Nemusíte si dělat starosti, jak víno chladit nebo uchovávat v ledu, stačí namísto toho použít zmrzlé grepy. Dát víno do krabice s ledem je sice běžná praxe, ale zkuste přidat do skleničky vína kousek zmrzlého grepu. Nejenže se nápoj rychle ochladí, když se zmrzlý grep začne rozpouštět, tohle ovoce dodá vínu také osvěžující příchuť.
• Ledové kostky z Aloe vera. Když se dlouhodobě vystavujeme slunci, což v létě není problém, snadno se spálíme. Takže i když jste si možná užili den s přáteli, spálená ramena už tak úsměvnou záležitostí nejsou. Naštěstí si můžete vyrobit rychlý lék – ledové kostky z Aloe vera. Stačí zmrazit džus z Aloe vera rozlitý do formičky. Kostky můžete následně použít ke zmírnění bolesti a urychlení léčby.
• Zmrzlý jogurt. Pokud nevíte, jak se přes léto zchladit a zrovna doma nemáte ingredience na výrobu zmrzliny, můžete si udělat alespoň zmrzlý jogurt. Stačí propíchnout víčko jogurtu, zabodnout do něj špejli a nechat zmrznout v mrazáku. Za pár hodin si budete moc vychutnat osvěžující svačinku.
• DIY pitíčka Capri. Cesta na pláž může být nezapomenutelný zážitek, ovšem chce to mít po ruce vychlazený nápoj, který vydrží studený po celou cestu. Doma si můžete vyrobit vlastní verzi pitíček Capri sun, je to docela jednoduché. Do džbánku si připravte džus (vyrobený, koupený), ten rozlijte do utěsněných plastových pytlíků. Nechte přes noc v mrazáku a ráno si je sbalte s sebou na cestu. Určitě zůstanou chladné po celou dobu.
• Nanuky bez nepořádku. Když jí člověk nanuk, občas při tom nadělá pěkný nepořádek. Abyste si například neolepili ruce, zapíchněte nahoru špejli či brčko. Roztékající se nanuk se pak vsákne do brčka a vaše prsty zůstanou čisté.