Nákupy? Jak jinak než se slevou!

Je to jasné – kdo by neměl slevy rád? My, Češi prostě milujeme slevy online. Každý přeci rád ušetří nějakou tu korunu, i když je to kolikrát na úkor kvality. A z ušetřených peněz máme vždy takovou radost, že je na oslavu hned utratíme za něco jiného.

Proč se tedy vyplatí nakupovat ve slevách?

Nejhlavnější je fakt, že prostě ušetříme

Jak se říká – prostě korunka ke korunce. Zkuste ušetřené peníze neutratit a odložte si je do „prasátka“. Uvidíte, třeba v létě bude i na pěknou dovolenou – a kde ji koupíte? No samozřejmě, že navštívíte slevový portál!

Radost z nákupu je o dost větší

Znáte to – dojdete domů a hned se chlubíte – ,,…dívej, tohle jsem koupila ve slevě!“ To jsem ale šikovná, co? Tím ve vás samozřejmě roste pocit skvělého, a hlavně výhodného nákupu, který vás příjemně hřeje u srdce.

Nákupy dárku v slevách?

Jedná se o zajímavou psychologickou pohnutku, kterou vlastně ještě nikdo nerozluštil – ale když koupíme pro někoho dárek ve slevě, jsme prostě spokojenější. Opět tedy hraje do karet fakt, že jste ušetřili – a to nejenom na sobě, ale i na ostatních.

Co když se to za rok rozbije? To je jedno, za tyto peníze to klidně koupím znovu!

Je to nelogické, ale opravdu takhle přemýšlíme. Raději dáme za stejnou věc více peněz, ikdyž kvůli nízké kvalitě víme, že ji budeme muset v brzké době kupovat znova, než z peněženky vytáhnout více peněz a už znovu nekupovat.

Kolik utratíte?

Vidíte skvělou věc, která se vám líbí, ale dát za ni tisícovku? Tak to fakt ne! Ale už nám nedělá problém utratit klidně dva tisíce za zboží nakoupené ve slevách – a tak to prostě je!

Jak jste na tom se svědomím?

Je stále záhadou, proč tomu tak vlastně je – ale pokud koupíte zboží ve slevě, nemáte prostě tak špatné svědomí, jako kdybyste to samé koupili za plnou cenu.